Конкурс проектів на державне фінансування на 2021 р. від МОН України

Веб-сайт: mon.gov.ua

Триває щорічний конкурсний відбір проєктів фундаментальних та прикладних наукових досліджень, науково-технічних та експериментальних розробок за участю закладів вищої освіти та наукових установ, які належать до сфери управління МОН. Виконання та фінансування досліджень за бюджетною програмою «Наукова і науково-технічна діяльність закладів вищої освіти та наукових установ» розпочнеться з 2021 року.

Перший етап конкурсу відбудеться до 25 листопада 2020 року в єдиній інформаційній системі «Наука в університетах» відповідно до наказу МОН. Наступним кроком, з 2 до 25 грудня, буде розгляд та затвердження результатів експертизи проєктів досліджень і розробок на засіданнях секцій за фаховими напрямами та на засіданні Наукової ради МОН. Результати конкурсного відбору будуть оголошені до 8 січня 2021 року.

Цьогоріч перевага  буде надаватися проєктам, що спрямовані на підвищення обороноздатності і національної безпеки держави.

Мінімальна вартість на рік дослідження або розробки, які плануються, становить 300 тис. гривень, а максимальна – 1 500 тис. гривень. Кожний заклад вищої освіти або наукова установа мають подати на конкурс проєкти, сукупна планова вартість яких на рік не перевищує 150% обсягу коштів, що вивільняються у 2020 році.

Нагадаємо, КМУ погодив проєкт бюджету, у якому на наукову та науково-технічну діяльність закладів вищої освіти та наукових установ у 2021 році пропонується виділити 820,5 млн грн.